Bouwbedrijven hebben in bepaalde periodes zoveel te doen dat ze niet weten waar te beginnen terwijl er andere periodes zijn waarin het veel rustiger is. Deze pieken en dalen zijn niet gemakkelijk op te vullen en in drukkere periodes nieuw personeel aannemen brengt ook risico’s met zich mee. De oplossing voor dit probleem is werken met uitzendkrachten. Bovendien biedt een beroep doen op een uitzendbureau jou, als werkgever, nog veel meer, interessante voordelen.

  1. Voor tijdelijk werk
  2. Voor speciale projecten
  3. Tijd voor een zoektocht naar werknemers
  4. Extra gemotiveerde vakkrachten
  5. Zorgt voor nieuwe perspectieven
  6. Minder risico’s voor de werkgever
  7. Geen zorgen over personeelsadministratie

1. Uitstekende oplossing voor tijdelijk werk

Heb je een bepaald bouwproject lopen waarvoor je handen te kort komt? Misschien beschik je over voldoende werknemers voor de ruwbouwwerkzaamheden, maar heb je een tekort aan vakkrachten voor de afbouw? Het uitzendbureau stuurt jou gepaste bouwvakkers voor de periode dat jij ze nodig hebt. Is één van jouw stukadoors of dakdekkers op vakantie of is er iemand uitgevallen wegens ziekte? Ook dan is een uitzendbureau inschakelen een ideale oplossing.

voordelen uitzendkrachten in de bouw

2. Passende oplossing voor speciale projecten

Ben jij specifiek op zoek naar een timmerman of naar een schilder voor de afbouw van één van jouw bouwprojecten? Maar zijn de meeste bouwvakkers van jouw team gespecialiseerd in metselwerkzaamheden? Een uitzendbureau gaat op zoek naar werkkrachten met specifieke ervaring en vakkennis en dat geeft jou extra veel voordelen.

3. Tijd om vaste werknemers te zoeken

Het plotse vertrek van een werknemer of de plotse nood aan meer werkkrachten is soms moeilijk op te vangen. Door met uitzendkrachten te werken, krijg je meer tijd om het tekort op te vullen zonder dat je ondertussen aan productiviteit moet verliezen. En wie weet, misschien is de uitzendkracht die bij jou tewerkgesteld is wel zo goed dat je hem als vaste werknemer aan wilt nemen.

4. Uitzendkrachten in de bouw zijn extra gemotiveerd

Of het nu in de bouw of in een andere sector is, niemand vindt het leuk om zijn hele leven als uitzendkracht te werken. En precies om die reden doen de mensen die op deze manier tewerkgesteld zijn extra hun best op het werk. Ze weten immers dat de kans op een vast dienstverband veel groter is wanneer ze goed hun best doen op de bouw.

voordelen uitzendkrachten

5. Uitzendkrachten in de bouw zorgen voor nieuwe perspectieven

We kunnen van iedereen iets leren, ook van mensen die door het uitzendbureau gezonden worden. Vooral in de afbouw is er nood aan specifieke vakkennis om de werkzaamheden goed en met een langdurig mooi resultaat uit te voeren. Nieuwe mensen brengen nieuwe ideeën aan die voor jouw onderneming misschien wel eens goed van pas zouden kunnen komen.

6. Minder risico’s voor jou als werkgever

Wanneer je iemand in dienst neemt zonder dat er een uitzendbureau aan te pas komt, ben je gebonden aan een eenmalig proefcontract van drie of zes maanden en moet je daarna hoe dan ook een vast contract aanbieden. Wanneer je met een uitzendbureau werkt daarentegen, kan je met meerdere proefcontracten na elkaar werken voordat je over dient te gaan tot een vaste dienstverband.

7. Geen zorgen over personeelsadministratie

Als laatste, maar waarschijnlijk één van de belangrijkste voordelen is er het feit dat werken met uitzendkrachten betekent dat het uitzendbureau jou heel wat werk uit handen neemt. Denk maar eens aan het invullen van loonfiches, het in orde brengen van papierwerk in geval van ziekte, het verlengen van een arbeidscontract, etc. Dit neemt echter niet weg dat je, wanneer je maar wilt, inzicht kunt hebben in alle vacatures, facturen, etc.