7 redenen om timmerman te worden

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om naar de universiteit te gaan in plaats van een specifiek vak te leren. Hierdoor zijn er steeds minder bekwame vakmannen te vinden waardoor de bedrijven met de handen in het haar zitten. Dat geldt ook voor timmermannen. Er is een enorm tekort aan timmermannen waardoor de weinige mensen die dit beroep nog uitoefenen, overbelast zijn. Toch is het beroep van timmerman zeer aantrekkelijk o.w.v. de volgende 7 redenen:

1) Snel en gemakkelijk werk vinden

Kies je ervoor om een opleiding als timmerman te gaan volgen? Dan mag je er zeker van zijn dat je direct na je opleiding aan de slag kan. Door het enorme tekort aan timmermannen in de bouw en in specifieke timmerbedrijven is de hoeveelheid openstaande vacatures voor deze functie niet te overzien. En dit tekort vertaalt zich in werkzekerheid voor jou, als timmerman.

2) Gevarieerd werk

Elke dag hetzelfde doen is saai. Timmermannen hebben daar geen last van. Vandaag neem je het draagbalksysteem van een dak voor je rekening terwijl je morgen instaat voor de productie van een op maat gemaakte kast. Bovendien word je zowel ingezet voor nieuwbouw- als voor renovatieprojecten en heb je de keuze uit een job als timmerman in de bouw of in een gespecialiseerd timmerbedrijf. Van het maken van houten kozijnen tot het repareren van houten constructies en het plaatsen van waterslagen, timmermannen doen van alles!

timmerman redenen

3) Spaar uit op klusjesmannen

Timmermannen zijn van alle markten thuis. Een stapelbed maken voor jouw kids, een ingebouwde dressing voor jouw vrouw of een houten omlijsting voor jouw ramen? Al deze klusjes zijn een easy job voor een gekwalificeerde timmerman. Waarom zou jij nog beroep moeten doen op een klusjesman? Je bent zelf tenslotte een echte handige harry.

4) Erkenning voor je werk

Iemand die op kantoor werkt, krijgt geen zichtbare resultaten van zijn/haar werk. Dat ligt bij de werkzaamheden van timmermannen wel anders! Aan het einde van de werkdag zie jij meteen wat je precies gerealiseerd hebt en dat is iets om trots op te zijn. Dit geeft je niet alleen de voldoening die je verdient, maar het motiveert je ook om de volgende dag weer vol goede moed aan het werk te gaan.

5) Mannenpraat à volonté

Net zoals een vrouw winkelmomenten met haar vriendinnen nodig heeft, heb je als man ook regelmatig een verzetje in mannelijk gezelschap nodig. Samen kunnen lachen om de reinste onzin die alleen jullie begrijpen, is essentieel in het leven van elke man. Als timmerman hoef je voor zulke momenten niet te wachten tot je in de voetbalkantine zit, maar beleef je deze dagelijks op je werk. Zo is het natuurlijk prettig werken!

6) Normale werkuren

Voldoende quality time in familie is zeer belangrijk. Hoewel timmermannen ’s morgens dikwijls iets vroeger beginnen dan mensen die op kantoor werken, zijn ze meestal ook al in de namiddag thuis. Een ideaal beroep dus voor het familiale leven!

7) Timmermannen zijn gespierde mannen

Als timmerman ben je de hele dag in de weer: sjouwen, tillen, timmeren, etc., het hoort er allemaal bij. Het gevolg? Een mooi gespierd lichaam!

De timmermannen van JJM Personeel

Bij JJM Personeel zijn wij gespecialiseerd in het uitzenden van internationale timmermannen voor de bouw- en afbouwsector. Kom langs in ons kantoor of bezoek de webpagina van ons uitzendbureau en vind vandaag nog de gepaste internationale timmermannen.