De voordelen van prefab bouw

Prefab bouw is een bouwmethode die vanwege de vele voordelen steeds meer terrein wint in de bouwindustrie in Nederland. Projecten kunnen met deze methode veel sneller worden voltooid, zonder in te leveren op kwaliteit. Met deze groeiende vraag naar prefab bouw, groeit ook de vraag naar vakkundig personeel. Helaas is er in Nederland een tekort aan gekwalificeerde vakkrachten, waardoor het een uitdaging is voor veel bouwbedrijven om geschikt personeel te vinden. Bij JJM Personeel beschikken we over een uitgebreid netwerk van internationale vakkrachten die ervaring hebben met prefab bouwtechnieken. Dit biedt uitkomst voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van prefab bouwen.

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van prefab bouwen en hoe JJM bouwbedrijven ondersteunt door het inzetten van Poolse en Roemeens vakkrachten met veel ervaring in de prefab bouw.

Wat houdt prefab bouw precies in?

Prefab bouw, afgeleid van het Engelse ‘prefabricated construction’, is een bouwmethode waarbij bouwonderdelen vooraf in een fabriek of elders worden geproduceerd en vervolgens naar de bouwlocatie worden getransporteerd voor montage. In plaats van dat alle onderdelen ter plaatse op de bouwplaats worden gemaakt, worden ze in een gecontroleerde omgeving gefabriceerd. Dit kunnen muren, vloeren, daken en zelfs complete modules van een gebouw zijn.

Kantoor JJM Personeel

Benieuwd naar de voordelen van prefab bouw? We zetten ze graag voor je op een rij:

Kortere bouwtijd met prefab

Een van de meest opvallende voordelen van prefab bouwen is de aanzienlijk kortere bouwtijd in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Prefab-elementen worden in een gecontroleerde fabrieksomgeving geproduceerd, terwijl op de bouwplaats de funderingen worden voorbereid. Zodra de prefab-elementen gereed zijn, worden ze snel en efficiënt gemonteerd op de bouwplaats. Dit resulteert in aanzienlijk kortere bouwtijden, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook de totale projectduur verkort.

Verbeterde kwaliteit en consistentie

Prefab bouwen stelt bouwbedrijven in staat om in een gecontroleerde omgeving te werken, waar de omstandigheden optimaal zijn voor productie. Dit betekent dat elk prefab-element nauwkeurig wordt vervaardigd volgens exacte specificaties, waardoor de kwaliteit en consistentie van de constructie kunnen worden gegarandeerd. Bovendien minimaliseert deze gecontroleerde omgeving de kans op menselijke fouten en weersinvloeden die vaak van invloed zijn op traditionele bouwprojecten.

Kostenbesparingen met prefab

Hoewel prefab bouwen initieel kan lijken op een hogere investering, leidt het op de lange termijn tot aanzienlijke kostenbesparingen. De kortere bouwtijd betekent minder arbeidsuren op de bouwplaats, wat resulteert in lagere arbeidskosten. Bovendien minimaliseert de verbeterde kwaliteit van prefab-elementen de kans op defecten en reparaties na voltooiing, waardoor de onderhoudskosten ook op lange termijn worden verminderd.

JJM Personeel werkbus

Internationale vakkrachten voor prefab bouw

Bij JJM Personeel streven we ernaar om een diverse pool van talent samen te stellen, waardoor jouw team wordt verrijkt met verschillende kennis en expertise. Onze internationale krachten brengen unieke vaardigheden en expertise met zich mee die een waardevolle aanvulling vormen op jouw team. Zo bestaat onze pool uit prefab timmerlieden, maar ook metselaars, schilders en lassers. Door samen te werken met JJM Personeel profiteer je van onze uitgebreide ervaring in de prefab bouwindustrie en ons uitgebreide netwerk van gekwalificeerde vakkrachten. Wij nemen het wervingsproces volledig voor onze rekening en zorgen dat ons personeel direct ingezet kan worden om jouw prefab bouwproject tot een succes te maken.

Meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag over de mogelijkheden.